Scorul FICO este important. Este unul dintre cele mai utilizate și recunoscute scoruri de credit. Acesta indică instituțiilor financiare bancare sau nebancare cât de responsabil financiar ești cu datoriile tale.

Cauți să-ți renovezi casa?

Vrei să-ți schimbi mașina?

Îți dorești să dai curs unei pasiuni pe care o ai?

Oare cum poate avea un impact așa mare scorul FICO pentru creditele tale?  

Este simplu. Scorul din Biroul De Credit va avea întotdeauna, în orice situație, un impact semnificativ pentru împrumutul pe care urmează să-l soliciți. Scorul este cuprins între 300 și 850, astfel: un scor apropiat de 850 va indica un comportament financiar mai responsabil, în timp ce un scor apropiat de 300 va fi perceput ca fiind un comportament financiar riscant. 

Ca să înțelegi mai bine cum îți poți îmbunătăți scorul, află ce anume îl poate influența:

  • istoricul de plată
  • creditele pe care le ai 
  • perioada de creditare
  • tipurile de credit utilizate
  • numărul de interogări în Biroul de Credit

Dacă ești curios să afli despre cum îți poți crește scorul FICO, ai ajuns în locul potrivit. 

În acest articol am pregătit câteva sugestii utile pentru cei ca tine care vor să-și îmbunătățească scorul din biroul de credit. 😎

Tu știi care e situația ta la biroul de credit? 

Primul pas pentru a-ți îmbunătăți scorul este să știi exact ce conține raportul tău. Altfel, cum ai putea să știi ce ai de îmbunătățit, nu? 😄

Ține minte: poți face o verificare gratuită în Biroul de Credit o dată pe an. La fel cum poți folosi și serviciile de monitorizare a creditului online pentru a urmări modificările în raportul tău. 

tu-știi-care-e-situația-ta-la-biroul-de-credit

Însă, cu toate că o verificare frecventă a raportului de credit te va ajuta să observi din timp eventualele erori sau activități suspecte, prea multe interogări la biroul de credit pot afecta în timp scorul. 

💡 Vrei să vorbim despre asta într-un nou articol?

Lasă-ne răspunsul tău în secțiunea de comentarii!

Puncte bonus pentru datorii reduse ⭐

puncte-bonus-pentru-datorii-reduse

Istoricul plăților pe care le faci este cel mai important.

Dacă plătești ratele la timp, evident că vei avea un scor mai bun, dacă nu, scorul tău de credit va rămâne negativ.

În cazul în care se întâmplă să ai destul de multe datorii și nu reușești să ții pasul cu plățile lor, o modalitate prin care poti să-ți îmbunătățești scorul este să reduci treptat din ele.

Încearcă să plătești mai mult decât suma minimă cerută în fiecare lunăl, împreună cu o cerere de rambursare anticipată parțială,și să-ți stabilești un buget care să te ajute să ai o imagine de ansamblu asupra cheltuielilor tale. 

Mai puține conturi deschise, o gestionare financiară mai bună

Atunci când aplici pentru un nou cont de credit, automat va fi realizată și o nouă verificare a scorului tău FICO

Ceea ce înseamnă că, un nou cont de credit adăugat la istoricul tău poate avea un impact asupra scorului pe care îl ai. 

 mai-puține-conturi-deschise-mai-multe-șanse-să-ți-crești-scorul

Impactul poate fi pozitiv sau negativ, asta în funcție de cum urmează să gestionezi noul cont și de cât de responsabil financiar ești în general. Înainte să soliciți un nou împrumut, nu uita că interogările repetate în Biroul de Credit într-un timp foarte scurt scad scorul FICO și, implicit, scad posibilitatea unei noi creditări. 

De asemenea, atunci când ai mai multe conturi de credit deschise există și un risc mare în a deveni victima fraudelor financiare. Cu cât ai mai multe conturi deschise, cu atât va fi mai dificil să monitorizezi toate tranzacțiile și să detectezi activități suspecte. Așadar, sfatul nostru este să ții deschise cât mai puține conturi de credit pentru a evita anumite riscuri, dar și pentru o mai bună gestionare financiară a lor. 

Refinanțarea datoriilor

Avansează plățile datoriilor cu creditele de la Credex.
Dacă ai datorii la mai multe bănci sau companii de credit și întâmpini dificultăți în a le plăti la timp, poți aplica pentru o refinanțare la Credex.

Unul dintre avantajele pe care le au creditele noastre este faptul că ajung la tine în timp record. Mai mult de atât, aplicarea durează doar câteva minute și totul se întâmplă online, pe site-ul Credex sau în aplicație. Este un proces simplu, rapid și 100% online. Ah, da, și avem nevoie doar de buletinul tău, atât. 🤓

Aplici acum: https://credex-ifn.ro/ 👆, îți refinanțezi datoriile în timp util 🤝 și îți și crești scorul în Biroul De Credit. 👍

 refinanțarea-datoriilor-la-credex

Resurse care ți-ar mai fi de folos atunci când vrei să aplici pentru credite sau când vrei să afli mai multe despre noi:

Vrei să recitești vreo informație despre sfaturi practice care te ajută să-ți îmbunătățești scorul în biroul de credit?