Mhmmm. 🥰 Turtă dulce și cozonac, nelipsitul maraton al filmelor în familie, colinde despre gutui, flori dalbe și Moș Crăciun… cele mai frumoase zile din an sunt din ce în ce mai aproape, până îți aduci aminte de îhhh: 😑 datorii, banii cheltuiți pe cadouri, liste de cumpărături nesfârșite +++ alte cheltuieli pentru noul an. 

află-cum-te-menții-stabil-financiar-în-cea-mai-așteptată-perioadă-din-an

Vibe-ul nu-l strici dacă treci prin sfaturile de aici.  În acest articol, îți arătăm cum ții piept cheltuielilor din luna decembrie și cum te menții stabil financiar în cea mai așteptată perioadă din an. 

Fără stres financiar înainte de sezonul dorințelor

Există multe cheltuieli în prag de sărbători: mai plătești o rată, mai plătești un cadou pentru ea, un cadou pentru tine, un cadou pentru bunica, mama, sora, tata, câinele, pisica, grădina și realizezi că nu mai ai mult până ajungi pe 0, chiar înainte de Crăciun. 

Până pe 25 decembrie te pui pe picioare și stai fără griji, pentru că înainte de sărbători vei avea bugete bine gândite și stabilite pentru această perioadă. Hai să-ți arătăm cum faci asta! 

fără-stres-financiar-înainte-de-sezonul-dorințelor

Pune pe hârtie sau în Notes toate cheltuielile estimate pentru sărbători

Începe prin a face o listă a categoriilor cu cele mai importante cheltuieli din următoarea perioadă. Categoriile pot include: alimente, călătorii, decorațiuni, haine noi, activități și cadouri. Ține minte: cu cât detaliezi mai mult categoriile, cu atât vei avea mai mult control asupra cheltuielilor tale.

Stabilește limite pentru fiecare categorie și asigură-te că te încadrezi în ele

Pe măsură ce avansezi și faci cumpărăturile pentru sărbători, notează-le rând pe rând într-un document, folosind Microsoft Excel sau Google Sheets. Astfel, vei putea urmări cheltuielile pe care le faci în timp real și să vezi dacă te încadrezi în limitele stabilite inițial. 

Poți începe cu unul dintre template-urile de aici:

https://create.microsoft.com/ro-ro/templates/bugetele

Evită să cheltuiești excesiv și menține controlul asupra finanțelor tale 

Pentru a rămâne stabil financiar este important să te gândești de două ori înainte să faci o nouă achiziție, asta mai ales înainte de sărbători. 🎄

Urmărește tabelul de la săptămână la săptămână și vezi cum evoluează cheltuielile tale.

Fondul de economii este cool 

 fondul-de-economii-este-cool

O altă practică prin care poți rămâne stabil financiar pe timpul sărbătorilor este să-ți deschizi un cont de economii special destinat acestei perioade. Un astfel de fond te ajută să acoperi cheltuielile neașteptate și să eviți scenariul în care rămâi fără bani înainte de Crăciun. 

Cu cât îl deschizi mai devreme de luna decembrie, cu atât mai bine. 👍

Și Moș Crăciun poate economisi 

și-moș-crăciun-poate-economisi

Dacă știi că perioada sărbătorilor este o perioadă mai sensibilă din punct de vedere financiar pentru tine, nu investi o avere în cadouri grandioase și costisitoare. Ia în considerare cadouri handmade, mici comori achiziționate din anticariate sau cadouri de tip experiență

Economisești și bani și oferi în același timp un cadou unic. 

Iată câteva exemple din care să te inspiri: 

  • Lumânări parfumate

https://izdepoveste.ro/

  • Colțul obiectelor handmade 

https://www.dichisar.ro/

  • Bilete la teatru

https://www.tnb.ro/ro

  • Cursuri de olărit

https://arttime.ro/olarit/

Rambursează creditul dorințelor în maximum 30 de zile

 rambursează-creditul-dorințelor-în-minim-30-de-zile

La Credex găsești credite care-ți îndeplinesc dorințe și fac posibile vacanțele din scurt planificate. Mai mult de atât, dacă ai posibilitatea să rambursezi creditul, tot la Credex obții dobândă de 0% în primele 30 de zile.

Un ultim sfat pe care îl avem pentru menținerea unui buget financiar stabil este să nu cheltui mai mult decât câștigi. Este important să folosești cu responsabilitate creditele pe care le soliciți, atunci când îndeplinești dorințe sau acoperi alte datorii pe care le ai. Iar, pentru a avea o dobândă de 0%, încearcă să plătești creditul până la următorul salariu

Află cum se întâmplă rambursarea la Credex aici. 

Aplică pentru creditul ce-ți îndeplinește dorințele aici.

Resurse care ți-ar mai fi de folos atunci când te informezi pentru a rămâne stabil financiar de sărbători sau când vrei să afli mai multe despre noi:

Vrei să recitești vreo informație despre cum rămâi stabil financiar de sărbători?