Întrebări frecvente

La Credex, poți aplica pentru un credit, fie de nevoi personale, fie un credit de bunuri de consum, simplu și rapid, fără birocrație sau adeverințe de venit, doar completând aplicația cu datele personale din buletin. Durează câteva minute și este extrem de simplu și de rapid. 

După completarea datelor tale, și a acordului de a consulta veniturile înregistrate la ANAF, vei primi un răspuns în câteva minute, pe adresa de email furnizată. 

După aprobarea creditului, nu este nevoie să semnezi contractul fizic, am implementat semnătura electronică pentru contractele de credit, astfel încât tu să poți aplica de oriunde ai fi. 

Poți aplica pentru un credit de nevoi personale:

 • online (limita maximă este de 50.000 lei) 
 • fizic, în orice magazin Altex sau Media Galaxy, la biroul dedicat Credex (pentru creditele din rețeaua Altex, limita pentru creditul de nevoi personale este de 20.000 lei. Poți lua până la 10.000 lei cash pe loc de la casieriile Altex.)

 

Vreau credit de nevoi personale
 • 50.000 lei este suma maximă pentru creditul de nevoi personale
 • 1.000 lei este suma minimă pentru creditul de nevoi personale
 • Rambursezi între 6 luni și 5 ani. 
 • Suma pentru care ești eligibil se va stabili în funcție de nivelul veniturilor, astfel încât rata lunară să nu fie prea împovărătoare. 
Vreau credit de nevoi personale

După aprobarea creditului de nevoi personale, banii vor fi transferați direct în contul tău bancar. Poate dura între 1-3 zile lucrătoare pentru tranferurile interbancare, până ce banii vor ajunge în contul tău. 

Lucrăm în acest moment la o funcționalitate prin care să poți primi banii instant pe cardul tău. Revenim curând cu noutăți! 

Vreau credit de nevoi personale
 • Comision de analiză dosar: 290 lei
 • Comision lunar de administrare: 10 lei 
 • Dacă clientul plătește anticipat tot creditul până la prima scadență, atunci beneficiază de ZERO costuri. 
 • Dobândă fixă de la 9.99 %/an, respectiv 35 %/an, în funcție de analiza de risc.
 • Comision de rambursare anticipată: 1% din valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de creditare rămasă este mai mare de 12 luni, respectiv 0,5% la valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de creditare rămasă este mai mică sau egală cu 12 luni.

Exemplu reprezentativ

Pentru un împrumut de 50,000 lei pe o durată de 59 luni cu o dobândă fixă de 30% cu o rată lunară de 1649.11 lei, suma maximă de rambursat este 97,297.21 lei, DAE 35.32%, taxa de analiză dosar 290 lei iar comisionul lunar de administrare este în valoare de 10 lei.*

* Valoarea dobânzii este calculată in funcție de profilul de risc al clientului

Vreau credit de nevoi personale

Dacă ai aplicat pentru o sumă pentru care nu ești eligibil atunci vei primi automat o contra-ofertă pentru suma pe care o poți accesa și pentru care te încadrezi. Ai dreptul să o accepți sau să o refuzi. 

 • să fii cetățean român, cu domiciliul în România
 • vârsta cuprinsă între 18 și 70 de ani 
 • să ai vechime minimum 3 luni la actualul loc de muncă
 • să ai venituri nete, dovedite, pentru rambursarea creditului 
 • vârsta maximă la finalul perioadei de creditare să nu depășescă 70 de ani
 • venim minim acceptat: angajați (1200 lei) și pensionari (800 lei)
 • venituri acceptate: venituri din salarii si conexe acestora, venituri din pensii, venituri din activitati independente/profesii liberale, venituri din chirii, venituri din diurne pentru personalul navigant (maritim sau aerian), venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din dividende. 
 • să nu ai restanțe în momentul solicitării sau alte debite neachitate la scadență;

Exemplu reprezentativ de calcul:

Pentru un credit in valoare de 5,000 Lei obtinut prin Credex IFN SA, rambursat in 24 luni, rata anuală a dobanzii este 12.00% (fixa pe toata durata contractului), comisionul de analiză a dosarului este de 100 Lei, comisionul lunar de administrare este de 5 lei, rata lunară este de 265,64 lei, prima de asigurare de viață este de 436,97 lei, valoarea totală plătibilă este de 6.375,46 lei si dobanda anuala efectiva (DAE) este de 16.97%. Exemplul reprezentativ de calcul afisează valori estimative și nu are valoare contractuală.

Creditele online în general sunt negarantate, adică nu se solicită garanții. La Credex IFN poți lua orice împrumut doar cu buletinul, fără garanție!

Se achită același comision utilizat de toate instituțiile bancare, respective 1% din valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de creditare rămasă este mai mare de 12 luni, respectiv 0,5% la valoarea creditului rambursat anticipat, dacă perioada de creditare rămasă este mai mică sau egală cu 12 luni.

Dacă vrei să recuperezi suma depusă în plus, poți solicita acesta lucru prin email transmis la contact@credex-ifn.ro. Apoi, după confirmarea noastră suma va fi transferată în contul tău.

Ce pot face dacă nu mai pot plăti ratele?

Dacă întâmpini o situație financiară dificilă care te pune în imposibilitatea de a suporta ratele lunare, este important să ne anunți. Ne poți contacta pe email (contact@credex-ifn.ro) sau la numărul de suport clienți (021.9912). Îți recomandăm să ai documente care pot explica situația ta financiară, pentru a putea găsi împreună o soluție.

Avem o secțiune specială pentru actualizarea datelor cu caracter personal, pe site-ul nostru “Actualizare date personale” (aici).

 • să fii cetățean român, cu domiciliul în România
 • vârsta cuprinsă între 25 și 70 de ani 
 • să ai vechime minimum 6 luni la actualul loc de muncă
 • să ai venituri nete, dovedite, pentru rambursarea creditului 
 • vârsta maximă la finalul perioadei de creditare să nu depășescă 70 de ani
 • venim minim acceptat: angajați (1500 lei) și pensionari (1500 lei)
 • venituri acceptate: venituri din salarii si conexe acestora, venituri din pensii, venituri din activitati independente/profesii liberale, venituri din chirii, venituri din diurne pentru personalul navigant (maritim sau aerian), venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din dividende. 
 • să nu ai restanțe în momentul solicitării sau alte debite neachitate la scadență;
Vreau credit de nevoi personale

Pentru a lua un credit de nevoi personale ai nevoie doar de actul de identitate în original. 

Dacă aplici online, obții creditul de nevoi personale cu ZERO hârtii și ZERO drumuri. Vei completa cererea online, vei semna documentele electronic și vei primi banii în contul tău bancar. Toate verificările legate de veniturile tale salariale vor fi realizate automat, prin interogarea bazei de date ANAF, fără a mai fi nevoie de adeverințe de venit sau alte documente. 

Poți aplica și fizic, în rețeaua magazinelor Altex, la biroul Credex, este suficient să prezinți doar actul de identitate. 

Vreau credit de nevoi personale

Sigur, la Credex poți face acest lucru. Avem echipă dedicată pentru aplicațiile online din timpul weekendului, astfel încât vei obține un răspuns.

Vreau credit de nevoi personale

Dacă ți-a fost respinsă cererea de credit înseamnă că nu ai îndeplinit criteriile de eligibilitate (vârsta, vechimea la locul de muncă, venitul minim sau atingerea pragului maxim de îndatorare- 40%). Răspunsul la cererea ta de credit îl primești în mod automat pe email, după ce platforma noastră consultă veniturile tale înregistrate la ANAF. 

La Credex poți lua un credit de bunuri de consum pentru achiziția de produse de la comercianții parteneri (Altex, Media Galaxy, Mobexpert, Selgros, Brico Depot, RTC) atât pentru persoanele fizice cât și pentru IMM-uri. 

Mergi în magazinele fizice alte magazinelor de mai sus și aplică direct la biroul Credex. 

Pentru partenerii Altex și Media Galaxy, poți face și cumpărături online prin care poți alege ca metodă de plată „rate Credex”. 

Rata creditului se achită prin rate fixe lunare, la o anumită dată scadentă aleasă de tine. Ai mai multe opțiuni. Poți achita: 

 • direct din Aplicația Mobilă Credex, unde ai acces la toate informațiile creditului tău.
 • online, pe site-ul Credex, acesează butonul “Plătește ratele online”, folosind cardul bancar. Ai nevoie de CNP, suma de plată și numărul de contract. 
 • fizic, în orice magazin din rețeaua Altex sau la PayPoint. 

Ai grijă să efectuezi plăţile la timp, în ziua prevăzută pentru scadenţă deoarece, în caz contrar, vei plăti suplimentar și o dobânda penalizatoare. Dacă întârzii mai mult de 30 de zile, situaţia ta va fi transmisă Biroului de Credit, care îţi poate restricţiona accesul la un nou credit o perioadă lungă de timp. Dacă dorești să modifici data scadenței, poți solicita acest lucru completând formularul de aici, pe care îl poți trimite apoi la contact@credex-ifn.ro

Dacă întâmpini dificultăți și ai nevoie de o pauză în plata ratelor, poți beneficia de o perioadă de grație de până la 3 luni.

Desigur, ai posibilitatea să alegi orice dată scadentă dorești, între 1-25 ale lunii. Astfel, îți vei putea organiza mult mai ușor cheltuielile și bugetul. Poți să te răzgândești ulterior și să soliciți modificarea datei scadente a ratei lunare. Poți face acest lucru completând cererea de aici, pe care o poți trimite ulterior la contact@credex-ifn.ro

Dacă dorești să rambursezi parțial sau total creditul tău, poți să completezi cererea de rambursare parțială sau totală (aici) și o trimiți pe adresa noastră de email contact@credex-ifn.ro 

Sau, și mai simplu, poți iniția online o cerere de rambursare direct din Aplicația Mobilă Credex (descarcă Aplicația aici) unde poți vizualiza soldul rămas în cazul unei rambursări anticipate.

Dacă achiți mai mult decât rata lunară, soldul nu se va recalcula automat. Dacă dorești să rambursezi în avans creditul tău poți completa o cerere de rambursare ancitipată parțială sau totală (o găsești aici), apoi să o trimiți pe adresa contact@credex-ifn.ro. 

În baza cererii tale, pentru rambursarea totală ți se va comunica soldul total.

Momentan nu oferim credite cu codebitor.

Obținerea unui credit online este legal și sigur precum un credit bancar și îți poate aduce multe avantaje: birocrație redusă, rapiditatea obținerii împrumutului, accesarea unor sume mici sau perioada scurte de creditare. Când ai nevoie de un credit urgent, nu poți aștepta zile întregi. Creditul online reprezintă o practică legală și sigură.

Credex este un IFN, adică o instituție financiară nebancară, care aparține unei industrii reglementate, controlate și sigure. IFN-urile respectă condițiile de creditare și măsurile legislative reglementate de Banca Națională Română (BNR). Condițiile impuse pentru IFN-uri sunt aceleași ca în cazul băncilor. Spre exemplu, se respectă același grad maxim de îndatorare la credite, care este în prezent de 40% din venitul net. Comparativ cu băncile, IFN-urile adoptă în relația cu clienții un grad de risc mai mare. 

Nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta?

Contactează-ne și îți vom răspunde rapid!

contact