Dorința de accesare a creditelor de nevoi personale nu a apărut în secolul 21. În secolul nostru, tehnologia a făcut posibilă accesarea de împrumuturi online rapide. Acum, fie că vrei să lucrezi la un vis de mult timp nerealizat, ai o problemă urgentă sau vrei să îți schimbi mobila din apartament sau poate visezi la o vacanță mai lungă sau o nuntă de vis pentru care ai nevoie de fonduri suplimentare, toate aceste dorințe sunt realizabile la doar un click distanță.

Tot ceea ce îți dorești reprezintă investiții în planurile proprii și, ca orice investiție are nevoie de finanțări suplimentare. Creditarea este sinonimă cu progresul și evoluția și este comportamentul pe care îl atașăm, la Credex, oricărei cereri venite din partea clienților noștri.  În prezent este foarte ușor să faci împrumuturi online rapide. Ai nevoie doar de buletin.  Atunci când te folosești de împrumuturi online rapide, pe lângă flexibilitate, te bucuri și de mai multă libertate.

Nevoia de creditare a apărut în antichitate, atunci când comerțul și dezvoltarea economică aveau nevoie să fie stimulate pe termen mediu-lung cu finanțări suplimentare.

De unde am plecat și cum s-a ajuns la împrumuturi online rapide

Povești din antichitate, evul mediu, epoca industrială și Principatele Române

Antichitate

În civilizațiile mesopotamiene și egiptene existau înregistrări ale împrumuturilor și ale datoriilor. Deși, în antichitate structura și natura creditelor erau diferite față de ceea ce avem astăzi, fiecare civilizație având practici și reguli specifice, merită să menționăm un episod întâmplat în Imperiul Roman. Împăratul Roman Septimius Severus al III-lea a emis documentul cunoscut cu numele de ”Edictul de la Niš”, un act normativ care reglementa dobânzile maxime pe care le puteau percepe creditorii la momentul respectiv. Deși, nu se cunoaște suma exactă a creditelor din acea perioadă ”Edictul de la Niš” arată că împrumuturile și finanțele aveau o importanță semnificativă în Roma Antică.

povești-din-civilizațiile-mesopotamiene-și-egiptene
cum-arătau-împrumuturile-în-civilizațiile-mesopotamiene-și-egiptene

Evul Mediu, în Europa și în Principatele Române

Dezvoltarea comerțului internațional a fost posibilă datorită comercianților și bancherilor italieni care au dezvoltat practici bancare și de credit, precum emiterea de bilete de schimb și scrisori de credit. Există câteva exemple notabile de împrumuturi și tranzacții financiare întâmplate în Evul Mediu. Casa de Medici sau Familia de Medici ne este foarte cunoscută din serialul difuzat pe Netflix, Medicii: Conducătorii orașului Florența, și din romanul Catherina de Medici scris de Honore de Balzac. Familia de Medici a fost una dintre cele mai influente familii bancare din Evul Mediu furnizând credite și finanțare pentru diverși monarhi, guverne, dar și proiecte de infrastructură din Europa. 

împrumuturi-și-tranzacții-financiare-întâmplate-în-evul-mediu-în-europa

Pe meleagurile noastre, marii boieri au fost întotdeauna implicați în afaceri agricole și de comerț. Printre aceștia îi amintim pe Constantin Brâncoveanu și Mihai Viteazul. Primul pentru proiecte de construcție și infrastructură și cel de-al doilea pentru finanțarea evenimentelor care au unit Țara Românească și Moldova.

constantin-brâncoveanu-relații-de-creditare-pentru-proiecte-de-construcție-și-infrastructură
mihai-viteazul-relații-de-creditare-pentru-finanțarea-evenimentelor-care-au-unit-țara-românească-și-moldova

Epoca Revoluțiilor Industriale și Perioada Interbelică în România

În secolul al XIX-lea, construcția rețelei feroviare din Statele Unite a necesitat finanțare semnificativă. Guvernele federale, statale și companiile feroviare au emis miliarde de dolari în obligațiuni pentru a finanța această expansiune. Una dintre cele mai mari emisiuni de obligațiuni a fost cea din 1869 cunoscută ca „First Transcontinental Railroad Bonds„, care a fost utilizată pentru a finanța construcția primei căi ferate transcontinentale din SUA. 

finanțarea-construcției-primei-căi-ferate-transcontinentale-din-sua-prin-emisiunea-de-obligațiuni-first-transcontinental-railroad-bonds

Este important să reținem că în epoca industrială, dezvoltarea piețelor financiare și a sectorului bancar a permis contractarea de credite și împrumuturi de o amploare fără precedent pentru a finanța inovația și creșterea economică. Valoarea exactă a celor mai mari credite varia în funcție de inflație, cursul de schimb și alți factori, ceea ce  subliniază importanța lor în dezvoltarea economică.

În perioada interbelică, în România, figurau peste 370 de bănci, case bancare, case de păstrare și instituții de credite. De la binecunoscutele Banca Chrissoveloni și Banca Marmorosch, de ale căror clădiri ne bucurăm și astăzi, și până la nume foarte locale cum ar fi Banca Zlagneana, Banca Albina, Casa Muncitorească Recițana, Banca de Arendare și Parcelare, Creditul Bănățean, Creditul Carbonifer sau Banca ”Creditul Mărunt”. O listă întreagă poate fi găsită pe Wikipedia. Procesul de obținere a unui credit era semnificativ diferit față de metodele moderne, cum ar fi împrumuturi online rapide.

Acum există împrumuturi online rapide.

Pe atunci, ca să obțină un credit de nevoi personale românii aveau de parcurs următorii pași:

 1. Prezentarea de garanții – Băncile aveau adesea nevoie de garanții considerabile pentru a acorda un credit. Aceste garanții puteau include proprietăți, active sau chiar semnături de către un garant. Pentru obținerea unui credit, aplicantul trebuia să demonstreze că are mijloacele de rambursare a împrumutului.
 2. Procesul de aprobare – Era mai îndelungat și mai formal decât cel din zilele noastre, putea să dureze și luni întregi. Aplicantul completa cereri, furniza documentații și aștepta ca banca să evalueze și să aprobe creditul. 
 3. Rolul băncii locale era limitat – În multe cazuri, oamenii erau nevoiți să solicite un credit de nevoi personale de la instituții financiare regionale, deoarece opțiunile de creditare erau mai limitate decât astăzi. În orașele mai mari, existau bănci comerciale și de economii care furnizau împrumuturi.
 4. Reglementări guvernamentale – Reglementările guvernamentale jucau un rol semnificativ în furnizarea și acordarea creditelor pentru că avea o viziune diferită față de ceea ce este cunoscut astăzi ca fiind ”protecția consumatorului”.
 5. Comunicare și documentație – În afară de corespondența poștală, românii nu puteau să comunice altfel cu banca. Chiar și dacă aveau acces la telefon sau se deplasau până la un oficiu poștal, conversațiile telefonice nu erau luate în considerare în procesul de aprobare al unui credit.

Înapoi în viitor

înapoi-în-viitor-la-împrumuturi-online-rapide

Deși pare greu de crezut și poate doar unii dintre noi mai țin minte acele perioade, doar acum câțiva ani de zile obținerea unui credit necesita perioade lungi de așteptare, multe documente de prezentat și dus la bancă, posibile cereri suplimentare de adeverințe, verificarea istoricului din partea băncilor, etc.

Nimic nu se rezolva fără un mers la bancă (sau poate chiar la mai multe bănci), primirea listei de acte necesare de la reprezentantul instituției bancare, obținerea lor de la angajator și / sau de la stat, depunerea actelor și apoi… așteptarea unui răspuns. Cu alte cuvinte timp îndelungat, frustrare, așteptare, uneori chiar respingerea dosarului. Offline-ul era în mare parte regele trecutului, pentru ca astăzi online-ul să ne ofere atât de multe posibilități, cum ar fi împrumuturi online rapide

De ce aveai nevoie

 • Dosar cu dovada că ești angajat de o anumită perioadă de timp (de la 6 luni în sus, în funcție de bancă), adeverințe care să dovedească lipsa de datorii la alte bănci sau la stat. 
 • Drum la bancă, așteptat o anumită perioadă de timp până banca realiza evaluarea și apoi posibila cerere de revenire în unitate pentru aducerea de acte adiționale.
 • Consultare limită de credit și eventuala semnare a actelor, doar în persoană.

La ce am ajuns

Tehnologiile din ce în ce mai avansate, evoluția digitală, îți vin și aici în ajutor și îți permit să lași la o parte grijile și să te concentrezi pe ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Pe rezolvarea problemelor sau pe planurile frumoase pe care le ai în gând. Credit Nevoi Personale Online, obține pentru tine împrumuturi online rapide de care ai nevoie. Fără deplasare, fără pierdut timp valoros în trafic, fără bătăi de cap. Cu rate fixe pe toată durata creditului, ca să știi de la început ce ai de făcut, 100% online, fără garanții, doar cu buletinul.

Credit Nevoi Personale Online, obține pentru tine împrumutul rapid de care ai nevoie. Fără deplasare, fără pierdut timp valoros în trafic, fără bătăi de cap. Cu rate fixe pe toată durata creditului, ca să știi de la început ce ai de făcut, 100% online, fără garanții, doar cu buletinul.

tehnologiile-din-ce-în-ce-mai-avansate-îți-vin-în-ajutor-pentru-a-obține-împrumuturi-online-rapide

Mai mult chiar, atunci când vrei să aplici pe loc pentru împrumuturi online rapide  ai la dispoziție aplicația mobilă Credex și informațiile sunt mereu cu tine, oriunde te-ai afla.

Rapiditate = mai multă libertate. Mai mult timp pentru tine și nevoile / dorințele tale. 

Ce avantaje îți oferă noile tehnologii pentru împrumuturi online rapide?

 • Transparența informațiilor
 • Flexibilitate
te-bucuri-de-transparența-informațiilor-și-flexibilitate-atunci-când-aplici-pentru-împrumuturi-online-rapide
 • Libertate și eficiență
 • Ușurință în luarea deciziilor
 • Împrumuturi care până acum poate nu erau posibile
 te-bucuri-de-ușurință-libertate-și-eficiență-atunci-când-aplici-pentru-împrumuturi-online-rapide

Resurse care ți-ar mai fi de folos înainte să aplici pentru împrumuturi online rapide sau când vrei să afli mai multe despre noi:

Vrei să recitești vreo informație despre cum a îmbunătățit tehnologia modalitatea de a face împrumuturi online rapide?