Să ții sub control cheltuielile lună de lună poate fi dificil. Însă, oricât de greu ar fi, tu continui să faci față așa cum știi. Iată sfatul nostru: nu schimba tab-ul. Avem câteva sfaturi bune pentru tine! 

💬Nu îmi ajung banii la sfârșit de lună.

💬Vreau să economisesc, dar mereu apar urgențe.

💬Cred că am nevoie de un buget personal.

În acest articol găsești răspunsurile pe care le cauți. Citește mai departe și află cum să-ți ții sub control cheltuieli lunare cu ajutorul unui buget personal, credite rapide de la Credex și resurse de inspirație pentru obiceiuri de cheltuială sănătoase. 

De unde începi?

Nu contează câți bani câștigi sau ce vârstă ai. Tot ce contează este să ai în viața ta un venit și câteva cheltuieli. Stabilirea unui buget personal este primul pas pe care îl poți face pentru a începe să-ți ții sub control cheltuielile. 

Pentru a reuși să duci până la capăt acest lucru, bugetul trebuie să reflecte realitatea situației tale financiare cu toate aspectele importante: sursele de venit, economiile, datoriile, cheltuielile regulate și cele neregulate. Lună de lună, notează-ți pe laptop sau într-o agendă personală cât câștigi și cât cheltui. Urmărește astfel parcursul bugetului tău o perioadă de timp pentru a-ți forma o imagine cât mai clară a situației tale financiare.

Cum te ajută stabilirea unui buget personal?

  • Previi cheltuieli excesive și te asiguri că nu rămâi fără bani înainte de salariu.
  • Știi cât și cum cheltuiești lună de lună.
  • Ajungi mai ușor la obiectivele financiare propuse.
  • Ții evidența datoriilor tale și construiești un plan de rambursare eficient.
cum-te-ajută-stabilirea-unui-buget-personal

Este un pas important pe care îl faci. Odată cu stabilirea unui buget personal, apare și responsabilitatea financiară. Ceea ce înseamnă ca este necesar să începi să-ți gestionezi mai bine cheltuielile și să administrezi mai prudent și eficient resursele financiare. Astfel, pentru a-ți atinge obiectivele propuse și pentru a evita pe cât posibil problemele ce pot apărea, bugetul tău trebuie optimizat și actualizat recurent. 

Nu uita că poți ține sub control cheltuielile și cu puțin ajutor: folosește credite rapide de la Credex pentru a acoperi o parte din datorii și rambursează-le până la salariu. 

Ce sunt creditele rapide?

Fonduri de siguranță ce te feresc de surprize mai puțin plăcute și situații neprevăzute.✨

💫Creditele rapide rezolvă cheltuielile și situațiile imprevizibile, împlinesc dorințe și înaintează atunci când au în față o oportunitate importantă pentru tine. Ele funcționează atâta timp cât tu cheltuiești responsabil, plătești datoriile la timp și ai un buget personal pus la punct.

credite-rapide-si-cum-te-feresc-de-situatiile-neprevazute

Unul dintre avantajele pe care le au creditele rapide Credex este faptul că pot ajunge în contul tău într-un timp foarte scurt. Promitem că durează doar câteva minute până primești răspuns cu privire la aprobarea lor. De văzut, le vezi doar online. Acolo unde se întâmplă tot procesul. Aici întâlnești un proces de solicitare a creditului cu totul simplificat și ușor de înțeles pentru oricine. 

Cum folosești credite rapide în favoarea bugetului tău?

Un prim sfat pentru o gestionare mai bună a bugetului este să nu cheltuiești mai mult decât câștigi. Iar, creditele pentru care aplici să le folosești cu responsabilitate. Cum ar fi să-ți acoperi anumite datorii cărora nu le faci față și să-ți rambursezi creditul până la salariu. Un alt avantaj pe care îl ai dacă aplici pentru credite rapide la Credex este dobânda de 0% în primele 30 zile.  

Iată câteva dintre situații în care te poți ajuta de credite rapide:

Atunci când vrei să stai fără grija datoriilor

În loc să te gândești tot timpul la cum să faci față datoriilor pe care le ai lunar, mai bine aplici pentru creditele care te ajută să avansezi cu plata lor și care nu-ți dezechilibrează bugetul. 

foloseste-credite-rapide-atunci-cand-vrei-sa-stai-fara-grija-datoriilor
foloseste-credite-rapide-atunci-cand-se-strica-frigiderul

Atunci când se strică frigiderul

Nu se încadrează în bugetul pe care îl ai, dar în cheltuielile pe care le faci cu credite rapide de la Credex, da. Cheltuieli neprevăzute, 0.

Atunci când noi oportunități îți ies în cale

Visezi să te înscrii anul acesta la un curs, dar încă nu ai strâns suficienți bani? Nu amâna pentru anul următor! Cu credite rapide poți aplica chiar acum pentru noi oportunități sau noi pasiuni. Pasiunile tale contează. Și cu cât contează mai mult, cu atât poți obține un venit recurent din ceea ce-ți place să faci. Un credit rapid încurajează și susține asta. 

foloseste-credite-rapide-atunci-cand-noi-oportunitati-iti-ies-in-cale

Atunci când renovezi

Locul în care trăiești frumoase amintiri, merită renovat exact după gusturile și dorințele tale. Decorațiuni, amenajări, o nouă bucătărie. O grădină unde să dai petrecere weekend, de weekend. Cu un credit rapid îți creezi spațiul la care ai visat acasă. 

Un ultim sfat pe care îl avem este să urmărești podcasturi financiare, să citești cărți care te inspiră, să socializezi cu oameni ce te ajută să-ți gestionezi mai bine bugetul și datoriile. Învață cum să investești de la cei mai buni, vezi care sunt regulile care te ajută să-ți gestionezi mai bine finanțele și află de la oameni din industrie toate noțiunile despre bani și administrarea eficientă a resurselor.

Ia o pauză și…

Învață să vorbești pe limba banilor: https://www.youtube.com/@BaniiVorbesc/videos

Ieși la un aperitiv financiar: https://www.moneybistro.ro/podcast-sezonul-1/

Aprofundează: https://financer.com/ro/blog/carti-dezvoltare-personala/

Fă networking: https://www.facebook.com/groups/viata.si.banii

Alte resurse care te-ar putea ajuta în gestionarea mai bună a finanțelor tale: 

Pregătit să treci la pasul următor? Aplică acum pentru credite rapide la Credex: https://credex-ifn.ro/

Resurse care ți-ar mai fi de folos înainte să aplici pentru – credite rapide – sau când vrei să afli mai multe despre noi:

Vrei să recitești vreo informație despre credite rapide?