Credex IFN, instituție financiară nebancară, anunță obținerea autorizației de la Banca Națională a României pentru a opera ca instituție de plată, deschizând astfel noi orizonturi pentru oferirea de servicii financiare inovatoare clienților. Credex IFN oferă în acest moment credite de nevoi personale și credite de consum. Cu această autorizație, instituția financară nebancară va putea extinde gama sa de produse și servicii disponibile pentru clienții săi, adaugând emiterea de carduri de credit la portofoliul său existent. 

Directorul General al Credex IFN, Traian Baicu, a subliniat importanța acestui pas pentru companie

Cu noile carduri de credit, clienții vor avea acces la o varietate de beneficii și opțiuni flexibile pentru gestionarea finanțelor lor personale. Cardurile de credit Credex IFN vor fi disponibile și în format virtual, oferind acces la fonduri prin intermediul dispozitivelor NFC, într-un proces 100% digital. Acestea vor oferi avantaje competitive, printre care se numără rate avantajoase ale dobânzii, limite de credit și opțiuni de rambursare flexibile. 

În plus, Credex IFN continuă să investească în inovație și să ofere soluții financiare conforme cu evoluția pieței. Anul trecut, valoarea creditelor noi acordate pentru nevoi personale și bunuri de consum a depășit 298 de milioane de lei, echivalentul a 60 de milioane de euro. Credex IFN este unul dintre finanțatorii preferați pentru cumpărături în rate atât în rețeaua de magazine fizice Altex și Media Galaxy, cât și pe platformele lor online.

Despre Credex IFN

CREDEX IFN S.A. este o instituție financiară nebancară ce face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă credite pentru bunuri de consum, credite de nevoi personale și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife. Societatea este membră ALB România, cea mai importantă asociație profesională din România pentru industriile de leasing financiar și credit de consum.

Credex IFN acordă credite cu sume până la 50.000 lei, cu o perioadă de rambursare de la 2 luni și până la maximum 5 ani, persoanelor fizice prin intermediul comercianților parteneri, prin Credex Broker, prin platforma site-ului Credex IFN și prin intermediul Aplicației Mobile Credex.

De la înființare, Credex IFN a finanțat credite în valoare de peste 100 de milioane de euro.