Interogare biroul de credit: Știm cât de important este un împrumut pentru tine, pentru că, la fel de importantă este și decizia ta pentru noi. Te-ai decis că acum este momentul oportun să aplici pentru un credit? Sfatul nostru este să iei în calcul responsabilitatea de a-ți evalua situația actuală a veniturilor și a istoricului de credite înainte de aplicare.

Ca prima ta aplicare pentru credit să fie un succes, mai întâi fă o primă vizită online la biroul de credit. Dacă până acum nu ai auzit de această instituție, citește mai departe în articolul nostru, urmează să-ți povestim tot ceea ce trebuie să știi despre prima ta interogare la biroul de credit.

Ce este biroul de credit? 

Biroul de credit este instituția ce colectează și gestionează informații despre creditele acordate de bănci și instituții financiare nebancare. Informații ce sunt apoi stocate într-o bază de date centrală, care poate fi consultată de către instituțiile financiare în momentul analizării cererilor de creditare. 

Dar, și de către tine dacă îți dorești să soliciți acest lucru.

Biroul de credite a fost înființat în anul 2004 și este singura instituție de asemenea profil din România. Tot cumulul de informații care ajunge la biroul de credite este prelucrat și organizat sub forma Raportului de Credit și al scorului FICO.

 credex-birou-de-credite

Cum influențează scorul FICO aprobarea creditelor?

Scorul FICO este un acronim ce vine de la Fair Isaac Corporation, o companie americană specializată în furnizarea soluțiilor software pentru analiza riscului de credit și al scorurilor. Una dintre cele mai cunoscute soluții FICO este Scorul FICO și este utilizat de birourile de credit pentru evaluarea gradului de risc al clienților. 

În acest proces sunt folosite metode statistice ce iau în considerare elemente precum: istoricul de plată, datoria curentă, durata de când a fost deschis contul, numărul de interogări, creditele acordate în ultimele 6 luni și tipurile de credit pe care le deține clientul.

La calcularea scorului nu vor fi luate în considerare:

  • venitul prezent
  • istoricul ca angajat
  • statutul marital
  • valoarea bunurilor deținute

Interogare biroul de credit – cum decurge?

cum-decurge-o-interogare-la-biroul-de-credite

Interogare biroul de credite: o simplă întâlnire, necesară de altfel, din care atât tu, cât și instituția financiară la care dorești să aplici pentru credit aflați informații utile despre datele tale personale și financiare, disponibile încă de la deschiderea contului și până în prezent.

În primul rând, instituțiava utiliza diferite criterii pentru a evalua gradul de risc al clientului și pentru a lua o decizie cu privire la aprobarea sau respingerea dosarului. Criteriile includ istoricul de credit, gradul de îndatorare și venitul.

Unul dintre factorii ce pot afecta decizia de aprobare sau respingere a dosarului este valoarea împrumutului. În general, cu cât această valoare este mai mare, cu atât persoana ce solicită creditul va fi nevoită să demonstreze o capacitate mai mare de rambursare a împrumutului.

În al doilea rând, birourile de credit evaluează și gradul de îndatorare al solicitantului și disponibilitatea sa de a-și acoperi datoriile în funcție de venitul și resursele disponibile. Astfel, acestea pot lua în considerare garanțiile sau alte active ale clientului ce pot fi folosite pentru acoperirea datoriilor în caz de neplată.

Nu este necesar să ai o întâlnire fizică la biroul de credite. Dacă dorești să afli situația ta actuală, poți verifica orice curiozitate prin intermediul site-ului oficial sau apelând la departamentul relații-clienții.

Responsabilitatea este foarte importantă. De aceea, în momentul interogării la biroul de credite este necesar să vorbești sincer atât despre situația financiară, cât și despre istoricul creditelor tale.

Cum îți poți îmbunătăți istoricul de credite?

imbunatatirea-istoricului-de-credite

Istoricul negativ de credite poate apărea:

  • În urma întârzierii plăților ratelor cu mai mult de 30 de zile. 
  • În cazul în care săvârșești orice tip de infracțiune față de o instituție financiară care este asociată cu biroul de credite. 
  • Dacă ai oferit informații false atunci când ai aplicat pentru un împrumut.

Vești bune! Așa cum scorul FICO poate scădea, la fel se poate și îmbunătăți. 

Cum poți face asta? Înainte de toate, începi să menții o relație pozitivă cu instituția financiară la care ai aplicat. Plata ratelor întârziate sau scăderea datoriei sunt primii pași pe care trebuie să-i faci atunci când intenționezi să-ți crești scorul de credit. 

Pe parcursul împrumutului trebuie să se observe o îmbunătățire constantă la nivelul comportamentului financiar pentru creșterea scorului creditelor și pentru accesarea în continuare a noilor împrumuturi.

Dacă ai făcut o interogare în biroul de credit și cauți să-ți crești scorul, avem câteva sfaturi practice care te-ar putea ajuta.Un scor de credit FICO bun îți creștele șansele de a avea libertate financiară mai mare. Sfatul nostru ar fi să începi o gestionare mai bună a creditelor existente. 

Se întâmplă să ai un număr ridicat de datorii? 

  • Nu întârzia plata datoriilor și încearcă să reduci numărul creditelor pe care le ai.

Mai multe conturi de credit deschise cresc riscul de a deveni victima fraudelor financiare. Cu cât ai mai multe conturi deschise, cu atât monitorizezi mai greu toate tranzacțiile și identifici activitățile suspecte.

  • Refinanțează-ți creditele la Credex!

Întâmpini dificultăți cu plata datoriilor?

Unul dintre avantajele pe care le avem la Credex este că îți poți refinanța creditele deja existente într-un timp foarte scurt. Procesul de aplicare este simplu și durează doar câteva minute să soliciți o refinanțare în aplicație sau pe site. Procesul este complet online și pentru aprobare avem nevoie doar de buletinul tău. 

Revenind la întrebarea care te-a adus la acest articol: interogare biroul de credit – de ce este necesară?

Răspunsul nostru este că poți afla informații utile despre datele tale financiare înainte de aplicarea la un credit. Interogarea la biroul de credit te va ajuta să acționezi corect în funcție de nevoile pe care le ai și vei știi ce anume trebuie să faci ca aprobarea creditului să fie de 100%. 

Îți dorești să aplici pentru un credit de nevoi personale și un voucher cadou de 200 de lei? După prima ta vizită la biroul de credit fă o vizită și la Credex.

Resurse care ți-ar mai fi de folos după ce ai făcut – interogare biroul de credit – sau când vrei să afli mai multe despre noi:

Vrei să recitești vreo informație interogare biroul de credit?

Lasă un răspuns