Mituri sunt multe. Multe mituri sunt și despre IFN-uri. Unele dintre ele spun că interogările pe care le faci în Biroul de Credit scad mai departe, la verificare scor FICO.

Ce este Biroul de Credit? Biroul de Credit este instituția care adună și gestionează informații despre creditele pentru care ai aplicat. Aceste date pot fi verificate de către instituțiile financiare de fiecare dată când soliciți un nou credit. Scopul unei astfel de verificări este ca IFN-urile și alte instituții financiare să afle dacă ești la zi cu plata creditelor. 💳

Interogările în Biroul de Credit au ca scop evaluarea corectă a istoricului creditelor tale, mai exact, dacă bugetul tău rambursează la timp banii împrumutați. O astfel de evaluare ne poate semnala dacă există sau NU 🚩un risc ridicat legat de comportamentul financiar. 🚩 Totuși, există situații în care interogările în Biroul de Credit pot scădea la o verificare scor FICO. Află din acest articol care sunt acestea și cum aplici mai departe fără griji pentru creditare. 👍

🗣️Ținem zvonurile departe

ținem-zvonurile-departe-și-dărâmăm-miturile

Interogările în Biroul de Credit sunt necesare, ele nu pot fi evitate. Acestea sunt interogările care ne spun prima și prima dată, nouă IFN-urilor, dacă există un risc real în comportamentul financiar al clienților noștri. Există două tipuri de interogări: SOFT și HARD. Interogările SOFT sunt verificările ușoare, cele care dau rezultate aproximative. Interogările HARD, în schimb, au un impact direct asupra scorului tău FICO. Rezultatele sunt stricte, conform criteriilor definite.

Ce sunt 🔎Interogările SOFT?

Reprezintă interogările care NU afectează nicio verificare scor FICO, cum ar fi cele făcute în cadrul ofertelor de pre-aprobare, interogări proprii sau verificările pentru evaluarea capacității de rambursare. 

❗Interogările SOFT sunt pur informative și nu reprezintă un factor de risc pentru scorul tău. 

Situații în care scorul FICO NU este afectat:

situații-în-care-scorul-fico-nu-este afectat
  • Verificarea pe care o fac IFN-urile sau băncile pentru a afla dacă rambursezi la timp creditele. Analiza profilului de risc este considerată „soft inquiry” și nu scade scorul. 
  • Interogările care sunt similare sunt ulterior grupate. Pentru a-ți permite să compari mai multe oferte fără a-ți afecta scorul, sistemul Biroului de Credit folosește un mecanism care grupează toate interogările similare într-una singură cu o condiție importantă: aceste interogări trebuie să aibă loc într-un interval scurt de timp.

Astfel, dacă aplici la mai multe instituții financiare pentru un credit de nevoi personale, toate interogările vor fi considerate ca fiind una singură. Acest sistem a fost creat pentru a încuraja clienții să compare oferte și să găsească cea mai bună soluție financiară pentru bugetul lor, fără penalizări repetate în timp ce se întâmplă o verificare scor FICO.

📉Ce situații scad scorul FICO?

ce-situații-scad-scorul-fico

Interogări HARD

Când au loc interogările HARD și cum se diferențiază de cele SOFT?

Interogările HARD au loc atunci când aplici pentru un nou credit. Creditorii verifică scorul FICO și istoricul de credit pentru a decide dacă cererea urmează sau nu să fie aprobată.

Situații în care scorul FICO POATE scădea:

  • Atunci când faci multe interogări pentru un împrumut nou 🕕 într-un interval scurt de timp. De ce se întâmplă asta? Pentru că interogările multiple pot fi văzute ca un semn că te afli într-o situație financiară nesigură. Desigur, impactul asupra scorului FICO variază în funcție de situația în Biroul de Credit a fiecărui client. 
  • Credit după credit. Atunci când aplici pentru tipuri diferite de credite, în aceeași perioadă, fiecare interogare „HARD” va avea un impact asupra scorului. Fiecare cerere este considerată un risc pentru creditor, iar mai multe interogări, pentru diferite tipuri de credit, cum ar fi: credit de nevoi personale, auto, ipotecar, în scurt timp pot indica o instabilitate financiară.

Aplici rapid și faci o verificare SCOR FICO fără griji!

aplici-rapid-și-faci-o-verificare-scor-fico-fără-griji

Creditarea la Credex se întâmplă rapid. 🏃

Banii ajung la tine în timp record, și mai mult de atât, tot procesul se întâmplă online. Este un proces simplu, rapid și 100% digital. Fiecare interogare în Biroul de Credit nu este neapărat o verificare scor FICO negativă. Cu această verificare, ne dorim ca procesul de creditare să fie în regulă, de ambele părți: 💡Tu aplici sigur și rapid, noi ne asigurăm că poți rambursa apoi creditul împrumutat, fără niciun risc. 

Dacă comportamentul tău financiar este unul responsabil, cu siguranță nu vor exista probleme în momentul aplicării. În cazul în care îți dorești să-ți îmbunătățești scorul FICO și să nu existe nicio dificultate la aplicare, asigură-te că nu te afli în situațiile de mai sus în care scorul FICO poate scădea. 

Pregătit să treci la pasul următor? Aplică acum la Credex: https://credex-ifn.ro/👆!

Resurse care ți-ar mai fi de folos înainte de verificare scor FICO sau când vrei să afli mai multe despre noi: