Există adesea preconcepții că dobânzile pot aduce mai multe pierderi decât beneficii. Cu toate acestea, adevărul este că o dobândă fixă poate finanța ⭐obiective și dorințe care au fost amânate până acum. 

dobândă fixă = costul creditului, o rată stabilită contractual pentru o perioadă mai lungă de timp și care rămâne constantă pe întreaga durată a ei. 

Ce înseamnă asta❓ Dacă vorbim de o dobândă fixă pe 5 ani, practic, știi cât ai de plată lună de lună, încă de la începutul contractului, timp de 5 ani de zile pentru creditul la care ai aplicat. 

Vizitezi Japonia, Kyoto? Cursuri de it sau programări la dentist? All inclusive cu familia sau city break-uri cu gașca an de an? Află din acest articol cum să-ți finanțezi dorințe pe termen lung cu o dobândă fixă, fără să-ți afectezi în vreun fel bugetul. 

 ce-îți-dorești-să-faci-în-următorii-5-ani-cu-o-dobândă-fixă

Ce îți dorești să faci în următorii ani cu o dobândă fixă? 

Atunci când aplici pentru un credit cu o dobândă fixă care se întinde pe mai mulți ani, ar trebui să ai obiective conturate pentru viitorul apropiat. Pentru a nu-ți da seama după aprobare, că nu vei putea susține plata lunară a dobânzii și că merită cu adevărat investiția pe care ți-ai propus să o faci.

💡Tips & Tricks💡

Este important să cheltui întotdeauna mai puțin decât încasezi și să încerci în fiecare lună să economisești, oricât de mică ar fi suma. 

dobândă fixă

Cum îți stabilești obiective financiare din timp? 

  • Gândește-te, în mare, la pilonii care contează cel mai mult pentru tine: carieră, familie, stare de bine și sănătate, distracții, dezvoltare personală și profesională, prietenii. Apoi, fă-ți o listă cu câteva priorități mai specifice pe care le ai pe o perioadă mai lungă de timp și ordonează-le în funcție de importanța pe care o are fiecare în viața ta. 
 cum-îți-stabilești-obiective-financiare-din-timp
  • Vrei să faci o investiție semnificativă, dar nu te-ai decis pentru ce să investești? Să fie călătoria visurilor tale sau transformarea hobby-ului în carieră? 

Ce-ți putem recomanda este să începi să-ți notezi ceea ce nu îți dorești să faci. Atunci când dai la o parte lucrurile care nu mai rezonează cu tine, te poți concentra pe cele care contează cu adevărat. Astfel, îți vei crea mai ușor o imagine de ansamblu pentru ceea ce-ți dorești să faci, de fapt, și pentru ceea ce merită să investești bani. 

Vreau să-mi bifez din obiective și să rămân stabil financiar

Poți face asta atunci când ești previzibil cu cheltuielile tale. Cu o dobândă fixă pe toată perioada creditului, știi exact cât vei plăti în fiecare lună pentru finanțarea pe care o faci. Având o rată fixă, vei ști exact cât va fi rata lunară de rambursare, ceea ce îți permite să-ți gestionezi mai bine bugetul.

Iată avantajele pe care le are o dobândă fixă:

Când piața financiară fluctuează…

Dobânda creditului tău rămâne la fel. 👍

O dobândă fixă pe toată perioada creditului te menține stabil în cazul unor astfel de fluctuații. Stabilitatea financiară este cel mai important aspect, atunci când vrei să-ți atingi obiective și dorințe mărețe, mai ales când există incertitudine și fluctuații în piață. 

Planificare din timp. 

Ești previzibil cu plata datoriilor și ai stabilitate financiară, înseamnă că te poți concentra financiar și pe alte aspecte din viața ta. Cum ar fi să-ți planifici din timp plăți pentru alte datorii, abonamente, urgențe sau cheltuieli lunare. Costurile și economiile vor putea fi ținute mai ușor sub control, pentru că ai totul planificat din timp. 

Cum te organizezi după ce aplici pentru credit?

cum-te-organizezi-dupa-ce-aplici-pentru-un-credit-cu-dobanda-fixa

Credem că este important să-ți iei timp, să treci prin obiectivele propuse și să încerci să vizualizezi cum ar evolua ele pe termen lung. 

Pe lângă liste și planificări, îți recomandăm și template-uri de tip Financial Forecasting, pe care să le adaptezi pentru planul tău personal. O dobândă fixă nu-ți dă peste cap bugetul, din contră, aceasta susține obiective și dorințe pe care le-ai amânat până acum cu o rată stabilă, fixă, aleasă de tine. Scopul ei este să te ajute să-ți îndeplinești din obiective și să faci investiții care contează pentru tine. 

Resurse care ți-ar mai fi de folos atunci când te informezi pentru dobândă fixă sau când vrei să afli mai multe despre noi: