Politica de confidențialitate / declaratie de consimtamant privind prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul contractarii exclusiv online a unor produse/ servicii Credex IFN S.A. („Credex”)

Deoarece iti oferim posibilitatea de a-ti deschide relatia de afaceri sau de a contracta anumite servicii exclusiv online, este necesar sa prelucram date cu caracter personal care iti apartin, astfel cum te informam in cele ce urmeaza:

1. Inainte de a putea efectua orice operatiune sau de a intra intr-o relatie contractuala cu Credex, este nevoie sa iti verificam identitatea. Am ales o metoda sigura, care ne permite sa te cunoastem si sa prevenim eventuale tentative de frauda. Aceasta metoda foloseste cele mai noi si mai sigure tehnologii, prelucrand datele incluse in cartea ta de identitate, precum si imagina fetei tale in scopul verificarii identitatii. Nu vom utiliza insa aceste date fara acordul tau explicit. 

Inainte de a hotari liber daca doresti sa-ti exprimi acest consimtamant, iata ce presupune utilizarea datelor tale in scopul verificarii identitatii:

i) Trebuie sa prezinti Aplicatiei Mobile cartea de identitate (“CI”), care contine si poza/ imaginea ta. Imaginea va fi preluata automat din CI (necesita acces la camera foto a dispozitivului tau mobil);

ii) Va urma un selfie care necesita acces la camera foto a dispozitivului tau mobil; 

iii) Un instrument de identificare faciala va detecta fata ta in poza din CI si in selfie-ul realizat, va identifica in cele doua imagini – prin mijloace automate – caracteristici precum: varsta estimata, emotiile, sexul, atitudinea, zambetul, si alte repere ale fetei, pe care le va compara si va verifica daca cele doua fete apartin aceleiasi persoane. 

2. Numarul de telefon mobil si adresa de e-mail le vom utiliza si pentru a-ti trimite mesaje in legatura cu cererea ta de deschidere a relatiei contractuale cu Credex.

3. Pentru a finaliza procesul de contractare exclusiv online a produsului/ serviciului Credex, va trebui sa semnezi documentele aferente cu o semnatura electronica pe care ti-o vom pune la dispozitie prin intermediul partenerului nostru Tremend, impreuna cu care Credex va prelucra datele tale necesare pentru emiterea certificatului calificat aferent semnaturii electronice calificate.

4. Perioada in care pastram datele prelucrate difera, dupa cum urmeaza:

i) Daca in orice moment intrerupi procesul de autentificare online, datele vor fi pastrate timp de 30 de zile, pentru a-ti permite sa il reiei oricand doresti, dupa care vor fi sterse. Vei primi pe adresa de e-mail un link pe care poti sa il urmezi pentru a relua procesul.

ii) Daca cererea ta finalizata de deschidere a relatiei de afaceri va fi respinsa de Credex, datele pe care le-ai furnizat pentru completarea ei se vor pastra timp de 5 ani de la data cand Credex ti-a refuzat deschiderea acestei cereri online.

iii) Daca finalizezi procesul de deschidere a relatiei de afaceri online si devii client Credex sau, dupa caz, daca esti deja client Credex si contractezi servicii/ produse suplimentare prin intermediul aplicatiei mobile, datele tale vor fi pastrate cel putin 5 ani de la momentul cand iti vei inceta relatia de afaceri cu Credex, in conformitate cu prevederile legale.

Mentionăm că nu exista consecinte negative in situatia in care nu doresti sa iti acorzi consimtamantul pentru prelucrarea datelor tale in modalitatile descrise mai sus. Totusi, daca nu doresti ca datele tale sa fie prelucrate astfel cum ti-am adus la cunostinta mai sus, nu vom putea sa iti oferim serviciile / produsele Credex oferite exclusive online, prin intermediul aplicatiei mobile. 

Prezenta notă de informare se completează cu prevederile Notei de informare generale privind prelucrarea și protecția datelor cu caracter personal aparținând Clienților Credex IFN S.A., pe care iti recomandam sa o consulti. Ea este parte integranta a Politicii de confidentialitate Credex, pe care o regasesti pe site-ul www.credex-ifn.ro.

În cadrul acestei note vei regasi inclusiv definiția Clientului Credex, precum si detalii despre:

–     Destinatarii datelor Clientilor Credex;

–     Drepturile de care beneficiezi în legătură cu prelucrarea datelor tale;

–     Modalitățile în care poti sa iti exerciti drepturile;

–     Modalitatea de contactare a responsabilului cu protecția datelor desemnat de Credex (DPO Credex)prin transmiterea unui e-mail catre DPO@credex.ro.